Кадър: Нова телевизия, архивМатематикът проф. Огнян Кунчев предвижда четвърна вълна на

...
Кадър: Нова телевизия, архивМатематикът проф. Огнян Кунчев предвижда четвърна вълна на
Коментари Харесай

Математик предвижда четвърна вълна на коронавируса през есента

Кадър: " Нова телевизия ", списък

Математикът проф. Огнян Кунчев предвижда четвърна вълна на ковид през есента. 

" Основното свойство на вируса е, че има дълъг инкубационен интервал. Средно към 6 дни е разболяването на огромната маса. Някои хора се разболяват на 15-ия ден. Коронавирусът има протичане на заболяване 20-25 дни. Има доста дълъг живот, английският вид има още по-дълъг живот. За 10 дни (локдаун - бел. ред.) просто нищо ", съобщи Кунчев, представен от " Евроком ".

Проф. Кунчев уточни, че ще има към 2000 по-малко инфектирани при 10-дневен локдаун. При 25 дни локдаун те ще бъдат към 8500, което ще разтовари здравната система, счита той. По думите му локдаунът е бил въведен прекомерно късно и може да бъде продължен.

" Моделите демонстрират непрекъснато увеличение на хората в интензивните отделения, което е доста обезпокоително. Червената лампичка беше преди 15-20 дни, когато станаха 500 в интензивните отделения. Тя трябваше да бъде видяна и още тогава да се затегнат ограниченията. Интензивните кревати ще бъдат претрупани ", сигнализира проф. Кунчев.

Математикът означи, че през май месец ще поемем огромна глътка въздух със или без удължение на локдауна, а повода е сезонното понижение на вируса. Но акцентира, че коронавирусът не изчезва.

" Няма метод третата вълна да не завърши май месец, само че въобще не би трябвало да мислим, че няма да има четвърта вълна.

Ще започва от септември, в случай че в този момент не се имунизират 2 млн. души. Моделите демонстрират, че в случай че 150 000 души бъдат имунизирани на месец, ноември-декември може да приключим с епидемията в България. Въпросът е какъв брой души ще починат. Късно е да се ваксинирате септември, ваксинирайте се в този момент ", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

А дълготрайната прогноза демонстрира, че без всеобщо имунизиране епидемията у нас ще завърши през юни 2022 година

Самият проф. Кунчев се е ваксинирал с препарата на AstraZeneca преди да избухнат свадите с имунизацията. Тя е класическа ваксина, вкарват умалени вируси във вас, сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР